Followers

30 May 2014

Ice Sketting Rink ( The Curve)

Assalamualaikum warga blogger.

pernah main ice sketting tak?? comfirm laa pernah kan..okey actually minggu lepas shaz baru je pergi ice sketting at The Curve.shaz pergi hari sabtu, pagi pagi lagi shaz dah pergi The Curve tu sbb nak breakfast dgn meatball. kalau nk mkn meatball mmg kena pergi pagi sbb kalau korang lambat skit comfirm ramai gilerr org nnt jd cam ikan sardin laaa haa.. selepas je breakfast tu trus pergi Daiso semata-mata nak beli sarung tgn. giler ke tak nak pakai sejuk okey and kalau ade beli laaa sarung tangan yang ade lilin kat bawah tapak tangan tu sebab nanti korang jatuh senang laa nak bangun  de laa rasa licin and jatuh lagi.:P shaz main asyik jatuh je tapi jangan risau ade guard yang akan tgk tgk kan korang.:)


Harga nak masuk sini bagi shaz xde lah mahal sgt pun and harga pun kira okey sbb korang masuk for fun kan and then korang boleh masuk daripada pukul 10 pagi sampai 10 malam. haaa lama gilerr kan.So bagi shaz kira berbaloi laa kalau bayar 25 ringgit.Shaz hari tu pergi pagi sgt lepas beli hand sock trus pergi kat ice sketting serious mase tu  ramai orang mmg best laaa main. So kalau korang berminat nak main korang boleh je pergi The Curve; Better beli hand sock kat daiso RM 5 je lagi murah kalau dh ade bawa je yang tu. 

The Detail are such as:
Minimum Age :5 years
Fees( per entry and include of skates): RM 22 on weekdays and RM 25 on weekends
Coaching Services: RM 25 per hous (kids) RM 55 per 1/2 hour (adults) only available on weekeds
Operating hours: 10 am to 10 pm
Contact no: +60378431111


Masa korang main ice sketting tiba2 ade pulak salji yang akan turun seriously... best giler mase tu  actually bukan salji sangat pun just buih okey... buih sabun yang selalu korang main tu laa tapi diaorang turunkn dalam bentuk salji.haa tu dia salji dah turun.. :)


Make sure pergi tu pakai seluar okey, nnt kang ade pulak yang pakai kain.  and then stoking better cari yang tebal skit sbb kasut dia agak keras skit laa nnt kalau korang jatuh pastu kaki tu rasa lgi sakit sbb kasut, dah laa sakit sebab jatuh and then sakit pulak sbb kasut korang.So cari stoking yang tebal skit ye.lepas korang rasa dah bosan giler main ice sketting korang bleyh je pergi shopping kat Le Tresor Market, (The Curve Street), seriously harga dia sgt berpatutan and murah ade beg ade dress cantik-cantik ade shoes ade bracelet and anything ade. seriously best shopping kat sini.sesiapa yang gemar shopping mmg boleh dtg sini.

Nie lah dia Le Tresor Market..selamat bershopping !

Sampai di sini sahaja kisah hari nie. back to class. bye bye !





2 comments:

Butik GebuGebu said...

wow bestnye.dah lama tak main ice skating ni. last masa zaman belajar dulu hehe

miss shaz said...

best sgt okey even x pandai main, lagi suka kalau jatuh