Followers

02 January 2013

cara untuk mengelakkan bibir kering.

Assalamualaikum korang, pernah tak korang mengalami bibir kering atau bibir menggelupas?? yaa shaz pernah. siyesly mmg cam tar jalan tau berbatu2 dengan kuping bibir. kandang-kandang rase best juga lau dapat tarik kuping tu, sampai berdarah dibuatnya. tp jangan la kan.kan korang cakap nk bibir cantik..so meyh sini nk kasi info untuk elak kulit bibir kering dan menggelupas.

TIPS:

1. minum air masak secukup-cukupnya sekurang-kurangnya 8 gelas sehari
2. bila terasa bibir anda kering, jilat bibir anda.
3. setiap kali lepas berus gigi, korang gunakan permukaan berus gigi anda dan gosokkan    perlahan-lahan pada permukaan bibir untuk membuang tissue bibir yang sudah mati.
4. gunalah Vaseline.


shaz selalu guna vaseline, sbb ia nmpak natural and membuatkan bibir kita rasa lembab. tapi ade juga mengatakan bila pakai vaseline nim warna bibir akan turun, so lau korang daa tau camtu guna lah vaseline ni seminggu 3 kali ke. tak pun satu hari sekali. :) "anda mampu mengubahnya"

Selamat mencuba~

11 comments:

X-4 said...

nice post my friend :)

miss shaz said...

:) tq buddyz.. selamat mencuba yaa

zainatul abu bakar said...

setahu saya jilat bibir tu lagi menambahkan kering di bibir, waallahualam.

miss shaz said...

menjilat bibir adalah satu cara yang paling mudah utk elak kekeringan, and ia natural. tp lau ade vaseline, x salah memakainya.:)

Rozita abd rahman said...

bagus tipsnya... tapi suka yg minum air banyak2 tu...

meh join contest akak...

Nur Hafizah said...

fiza tinggal comment sini : tips untuk elak bibir kering boleh juga apply with madu..lg jimat.. and sometimes rajin2 la scrub bibir tue :)

miss shaz said...

ya,, buleh juga guna madu. and kelebihan satu lg bila guna madu ia menambahkan kemerahan pada bibir.:)

si cantik sally said...

hi i 4llow u...nice blog ..

kai ubt gigi pn boley otomatik merahhhh..tp bleh ksi kesan kehitaman jika slalu amalkan..pasal pelembap ni mujarab jugek

miss shaz said...

apa-apa aja yang korang rase sesuai dan mudah untuk memakainya, byk lgi tips tpi cara itu yang shaz biase guna.. ^_^

Wanita Mutalib suka Share Instagram's Pictures said...

akak pun guna vaseline :)

miss shaz said...

yup. ia berkesan :)